Η επανάσταση μόλις άρχισε αλλά η έκβαση της μάχης είναι αμφίρροπη


Ξεκίνησε λοιπόν!!!
Αυτή είναι η αρχή της ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ χωρίς αμφιβολία. Όποιος διαβάζει το blog θα θυμάται πως πριν λίγο καιρό έγραψε ότι από την στιγμή που αποφάσισαν να τα βάλουν με τους αγρότες κυβέρνηση και τρόικα μετρούν αντίστροφα πλέον. Γιατί πολύ απλά όλες οι μεγάλες επαναστάσεις της ιστορίας και σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο ξεκίνησαν από αγρότες. Τις επαναστάσεις δεν μπορούν να τις κάνουν ούτε δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε συνταξιούχοι ούτε φυσικά αστυνομικοί. Το θέμα όμως είναι τι έκβαση θα έχει αυτή η επανάσταση, που ήταν αναμενόμενη και φυσικά υπάρχει και σχέδιο αντιμετώπισης της προ πολλού και από την νυν κυβέρνηση και από τις προηγούμενες.
Από την πλευρά των αγροτών. Δεν τους παίρνει να κάνουν πίσω με τίποτα. Αν κάνουν πίσω τότε πολύ απλά πρέπει να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, αφού τα μέτρα προβλέπουν το 90% του εισοδήματος τους να είναι φόροι διαφόρων ειδών. Η νίκη των αγροτών θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες. Από την συμμετοχή. Από την διάρκεια. Και από το αν θα βγουν στους δρόμους και άλλες κοινωνικές ομάδες μαζί με τους αγρότες να διεκδικήσουν και αυτές τα δίκαια τους. Το πρώτο κριτήριο το πέτυχαν ήδη. Το δεύτερο μπορούν να το πετύχουν αρκεί να το θελήσουν. Το τρίτο παίζεται. Από την πλευρά της κυβέρνησης. Ούτε αυτή την παίρνει να κάνει με τίποτα πίσω. Γιατί αν κάνει πίσω με τους αγρότες, τότε όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες θα δουν τον δρόμο και θα πράξουν ανάλογα. Η νίκη της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί και αυτή από τρεις παράγοντες. Από την ικανότητα της να διατυπώσει με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται με τίποτα να υποχωρήσει. Από την αποφασιστικότητα της να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση. Και από την υπομονή της. Το πρώτο το πέτυχε ήδη. Το δεύτερο παίζεται. Το τρίτο εξαρτάται μένει να το δούμε. Τι αναμένεται ότι θα γίνει. Τα πιο πιθανά σενάρια.
  • 1 Οι αγρότες να υποχωρήσουν.
  • 2 Μαζί με τους αγρότες να ξεσηκωθούν και άλλες κοινωνικές τάξεις και να νικήσουν.
  • 3 Να πέσει η κυβέρνηση.
  • 4 Να πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση, όπου πάλι όμως θα έχουμε τα ίδια μέτρα και φυσικά κινητοποιήσεις.
  • 5 Ανεξέλεγκτες πολιτικές καταστάσεις, επεισόδια και έξοδος από το Ευρώ.
Και τα 5 σενάρια είναι πολύ πιθανά, με το τέταρτο σενάριο να έχει το προβάδισμα. Πριν από αυτά ωστόσο θα έχουμε διάφορα επεισόδια. Πχ τύπου αποκλεισμού Αποστόλου. Κινητοποίηση δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον λαό και τις κινητοποιήσεις. Και κάποιες υποσχέσεις από την κυβέρνηση αλλά όχι συγκεκριμένες ώστε να μπορούν να μην υλοποιηθούν μετά. Όσον αφορά τους αγρότες, πρέπει να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια τους, να μην παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να ετοιμαστούν να παραμείνουν στους δρόμους επ αόριστον σκληραίνοντας σταδιακά την στάση τους, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ανακηρύξουν ανεπιθύμητους όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων στις περιφέρειες τους, και να καλέσουν και άλλες κοινωνικές ομάδες σε συστράτευση μιας και τα μέτρα αφορούν όλους. Τέλος να πω ότι υπάρχουν και αστάθμιστοι παράγοντες και από τις δυο πλευρές που δεν είναι προβλέψιμοι και μπορεί να κρίνουν την νίκη. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και έντονος. Καλή δύναμη. http://www.melissocosmos.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια