Πωλούσαν λάδι αμφίβολης ποιότητας για ελαιόλαδο


Δυο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων... λαδιού άγνωστης προέλευσης και αμφίβολης ποιότητας με ενδείξεις που το εμφάνιζαν ως ελαιόλαδο, κατέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες οι έλεγχοι των αστυνομικών στην Ημαθία και την Πέλλα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί του τμήματος Πλατέος εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε περιοχή της Ημαθίας και το σταμάτησαν για έλεγχο.
Όπως διαπίστωσαν, ο 28χρονος οδηγός που χρησιμοποιούσε το όχημα της μητέρας του, μετέφερε 32 πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά 160 λίτρα λαδιού το οποίο έμοιαζε με ελαιόλαδο, αλλά η ποιότητά του δεν ήταν καλή. Το λάδι κατασχέθηκε και η προέλευσή του ερευνάται, ενώ ο νεαρός οδηγός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας με κατηγορίες για απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.

Με τις ίδιες κατηγορίες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μια 21χρονη και ένας 22χρονος, όταν τους εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Σκύδρας να έχουν σταθμεύσει το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους μέσα στο οποίο υπήρχαν 21 πλαστικά δοχεία με συνολικά 105 λίτρα λαδιού, το οποίο διέθεταν προς πώληση στους θαμώνες ενός καταστήματος σε περιοχή της Πέλλας. Στην κατοχή της 21χρονης κατασχέθηκαν 20 ευρώ από την παράνομη πώληση, ενώ δείγμα του λαδιού εστάλη για εργαστηριακή εξέταση στο Χημείο ώστε να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια