Πωλείται βασιλικός πολτός

Περιβαλλοντική καταστροφή: εκατομμύρια μεταναστευτικά πτηνά στην Κόρδοβα σκοτώθηκαν από τη νυκτερινή υπερ-εντατική συγκομιδή του ελαιώνα


Μια έκθεση του συμβουλίου μετά από καταγγελία των οικολόγων στην Κόρδοβα διαπιστώνει ότι αυτή η νέα γεωργική πρακτική προκαλεί πολύ υψηλή θνησιμότητα σε πτηνά από την Ευρώπη.
Η Πολιτική Φρουρά εξασφαλίζει ότι ακόμη και πολλά καταλήγουν να πωλούνται για ανθρώπινη κατανάλωση ως «τηγανητά πτηνά»,
Τα νεκρά πουλιά αναμιγνύονται με ελιές που έχουν πρόσφατα ληφθεί από το εξαιρετικά εντατικό μάζεμα στον ελαιώνα.

Η νυχτερινή συγκομιδή του υπερβολικά εντατικού μάζεματος ελιών στον ελαιώνα προκαλεί «υψηλή θνησιμότητα» στα μεταναστευτικά πουλιά που εκμεταλλεύονται την έλλειψη φωτός για να ξεκουραστούν στα ελαιόδεντρα. Μια έκθεση από το Ισπανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Junta de Andalucía, με καταγγελία που ξεκίνησε από την ομάδα Οικολόγοι σε δράση στην επαρχία της Κόρδοβα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ αυτής της νέας γεωργικής πρακτικής και τον μαζικό θάνατο πολλών από αυτών των πουλιών. Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες που διανέμονται από τους οικολόγους δείχνουν τα σώματα των πουλιών μεταξύ των πρόσφατα συγκομισμένων ελιών.

Στην πραγματικότητα, η έκθεση είναι τόσο ισχυρή που οι τεχνικοί από το Ισπανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθούν να αυξήσουν την πιθανότητα απαγόρευσης της σούπερ εντατικής νυχτερινής συγκομιδής ελιάς,μια συγκομιδή που έχει ήδη τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό θέμα στη Νότια πανίδα της χερσονήσου. Και βεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς πολλά από αυτά τα πουλιά μεταναστεύουν και προέρχονται από όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία μπορεί να εξαντλήσει τα πουλιά για να συνεχίσει αυτή τη νέα γεωργική πρακτική.
Το έγγραφο, το οποίο έχει πρόσβαση σε αυτή την εφημερίδα, αναφέρεται σε «πολλαπλές ταυτόχρονες πηγές» (Οικολόγοι σε δράση, Εδαφική αντιπροσωπείες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των υπηρεσιών Seprona της Πολιτοφυλακής) σε αυτά τα γεγονότα. Η έκθεση προέρχεται, στην πραγματικότητα, κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της επαρχίας της Κόρδοβα τελευταία 11 Ιανουαρίου. Εκείνη τη μέρα η συμφωνία να ερευνήσει αυτά τα γεγονότα, την ίδια ημέρα 29 επιβεβαιώθηκαν από τους τεχνικούς της αντιπροσωπείας, η οποία παρείχε στοιχεία και φωτογραφίες των ζημιών που προκαλούσε το βράδυ συγκομιδή οι ελιές αυτές επιτεύχθηκε. Η πληροφορία αυτή ενώθηκε με μια άλλη ακόμη πιο σοβαρό, που υποβάλλονται από τους υπεύθυνους για την Seprona της Πολιτοφυλακής, η οποία μέσα από μια επίσημη επιστολή ζητώντας «αν τα πραγματικά περιστατικά της παρούσας έκθεσης αναλάβει φέρεται ποινικά αδικήματα».

«Από τη στιγμή που οι έλεγχοι έγιναν και σε αντίθεση πληροφορίες που λαμβάνονται από διαφορετικές πηγές, το Υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα περιβαλλοντικής φύσεως, που προέρχονται από τη λειτουργία της συγκομιδής της ελιάς. Είναι μια πραγματική, τρέχουσα και με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και Ανδαλουσιανοί, που επηρεάζουν την περιβαλλοντική τιμές των διαφόρων χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ζήτημα, «προειδοποιεί η έκθεση της Junta de Andalucía.

«Το ίδιο το πρόβλημα προσδιορίζεται ότι η σούπερ εντατική συγκομιδή της ελιάς δεν γίνεται σε ώρες της ημέρας, όπως ήταν μέχρι σήμερα, αλλά και τις νυχτερινές ώρες και αυτό είναι όπου το πρόβλημα», συνεχίζει το επίσημο έγγραφο. «Το αποτέλεσμα είναι η θνησιμότητα από ανθρώπινα αίτια της οποίας το μέγεθος είναι σχετικό, εκτός από τις άλλες νομικές εκτιμήσεις. Μεταξύ Αυγούστου και τέλη Νοεμβρίου μέσω πολλών Ευρωπαϊκών χωρων,τα αποδημητικά πουλιά έρχονται στην Ανδαλουσία για το χειμώνα ή σταματούν εδώ το ταξίδι τους προς την αφρικανική ήπειρο. Μεγάλο μέρος αυτών των αποδημητικών πουλιών κατέφυγε σε φράκτες για ύπνο και να περάσουν τη νύχτα, η οποία είναι μια ευαίσθητη στιγμή στη ζωή αυτών των πουλιών είναι ευάλωτα σε πολλές περιβαλλοντικές μεταβλητές, λόγος για τον οποίο ο νομοθέτης θέλησε να εξασφαλίσει τη νομική προστασία των αυτή τη φάση ", προσθέτει.

Η έκθεση σημειώνει ότι «συνδυάζει εξαιρετικά εντατική Reeve κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία δεν αποτελεί αρνητικό αντίκτυπο στα πτηνά. Όπως είπε, το πρόβλημα προκύπτει όταν εκτελούνται για ώρες χωρίς το φως του ήλιου, όταν αυτά σημαντικό ενδεχόμενο των πτηνών είναι οι κοιμισμένοι και ευάλωτες φράκτες ελαιώνα συγκομιδή, κανένα περιθώριο διαφυγής. Τόσο μεγάλο μέρος έτσι ώστε να υποβοηθείται περισσότερο από προβολείς και φάροι, που τυφλώνει τα πουλιά και την πρόληψη της διαφυγής τους. Για το λόγο αυτό, οι Ανδαλουσίας και εθνικούς κανονισμούς δεν επιτρέπει τη χρήση των λαμπτήρων σε νυχτερινές ώρες για το κυνήγι μικρών πτηνών, σύμφωνα με τεράστια ευπάθεια τους σε αυτές τις συνθήκες «, το έγγραφο συνεχίζει να αφορούν.

«Το βράδυ, τα πουλιά που προέρχονται από τη μετανάστευση βρίσκουν καταφύγιο για να κοιμηθούν στα ελαιόδεντρα και όταν οι μηχανές συγκομιδής, εξοπλισμένες με ισχυρούς προβολείς τοποθετούνται πάνω από τις αντισταθμίσεις για τη συγκομιδή, καταθέτοντας τα υλικά που συλλέγονται στο ρυμουλκούμενο που μεταφέρεται. Εκεί είναι όπου μπορείτε να βρείτε τα σώματα των πτηνών συσσωρευμένα μεταξύ ελιάς και απορριμμάτων.

Κατ 'αρχήν, έχει βρεθεί ότι τα είδη που επηρεάζονται από αυτό το μαζικό θάνατο των νέων μοντέλων της καλλιέργειας της ελιάς είναι: ο Θαμνοτσιροβάκος (Sylvia melanocephala), Mosquitera (Sylvia borin) και Μαυροσκούφης (Sylvia atricapilla), γερακότσιχλα (Turdus viscivorus) ,
κοινές τσίχλες και κοκκινοτσιχλες (Redwing), Κοκκινολαιμης (Erithacus Erithacus), Φλώρος, Chiffchaff), Συχνές (κοινή Chiffchaff), Μουσική (Phylloscopus trochillus) και ωχρός (Phylloscopus Bonelli), Καρδερίνα (Carduelis carduelis), Linnet (Carduelis cannabina) Λευκοσουσουράδα (Motacilla alba), σουσουράδα (Motacilla cinerea) και Boyera (Motacilla flava).

Τα περισσότερα από αυτά τα πουλιά προέρχονται από τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Βαλτικής, γι 'αυτό θα ήταν ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα ευρωπαϊκού χαρακτήρα.

Το έγγραφο είναι πολύ συγκεκριμένο ως προς την απογραφή των πτηνών που σκοτώθηκαν από αυτές τις νέες γεωργικές πρακτικές. Στην πραγματικότητα, τα πουλιά υπολογίζονται έως και 100 νεκρά,σε ρυμουλκούμενο ανά συγκομιδή. Δηλαδή, εκατό πουλιά ανά εκτάριο.

ΠΗΓΗ https://cordopolis.es